Jan Mastenbroek

Beeldend kunstenaar Jan Mastenbroek geboren in 1971, autodidact en heeft merendeel zijn kennis opgedaan door interesse, uitvoeren en open te staan voor diverse technieken. Vanaf zijn vierde jaar is hij al gedreven tekenaar. Met name stripfiguren. 

Sinds 1997 is hij begonnen met het creëren van muurschilderingen. De opdrachten werden steeds meer en in 2000 heeft hij besloten een bedrijfje te starten. Diverse technieken en ruimtelijk werk krijgen steeds meer zijn interesse. Begon met ijssculpturen maken. Vanaf 2012 is hij steeds meer met hout gaan werken. Nu is het dagelijks werk om houten stammen een 2e leven te geven.

Jan heeft de eerste vier jaar van zijn leven in Spakenburg gewoond. Daarna is hij verhuist naar Putten. Met de papieren van de mavo is hij de vervolgopleiding bij CIBAB Zwolle gaan doen. Daarna klopte helaas dienstplicht aan de deur. Toen dat afgerond was, is hij gaan werken als magazijnmedewerker. 

In 1997 is Jan gevraagd door zijn oom om een muurschildering te gaan maken op zolder. Jan vond dit zo gaaf, dat hij dat vaker ging doen. Vanaf het jaar 2000 kreeg Jan zoveel werk dat hij zelfstandige is geworden. 

Het schilderen van woningen heeft hij ook jaren gedaan. Na een jaar of 10 begon het te kriebelen om iets nieuws te gaan doen. Door het maken van ijssculpturen tijdens het winterfeest in Putten is Jan in contact gekomen met ice carving. Daar was hij zo enthousiast over dat hij een kettingzaag heeft aangeschaft om houten beelden mee te zagen. Hij was helemaal verkocht en is hier vanaf 2012 serieus mee verder gegaan.